Βαθμό 20 εδώ και τώρα!

Κάποιοι καθηγητές του τον αποκάλεσαν “χύμα μαθητή” διότι έγραφε τη χημεία “ΧΥΜΕΙΑ”!

Μιλάμε για ένα μαθητή κάθε άλλο παρά χύμα.

Ένα παιδί της Α΄τάξης επαγγελματικού λυκείου της Θεσσαλονίκης (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μου), το οποίο παρέδωσε στο διαγώνισμα της χημείας μια κόλλα, όπου έγραφε με άπταιστη ανορθογραφία τα εξής:

“Κυριε δεν προλαβα να διαβασω γιατι την Παρασκεβη που σηκωθηκε τη νυχτα η μανα μου να παει προς νερου της επιασε τον πατερα μου στο σαλονι να βλεπει μια ταινια πορνο και τον πεταξε μια πιατέλα στο κεφαλι και τον πηρανε τα εματα και σηκοθηκε και εφυγε. Τον ψαχναμε ολο το Σαβατο σε ολα τα νοσοκομια αλλα δεν τον βρηκαμε πουθενα.Χθες το βραδι γυρισε σπιτι και μας ηπε πως ηταν στη θεια Ελενη (μουσι) και χθες το απογευμα ειχε παει γηπεδο να δει τον ΠΑΟΚ. Η μανα μου τα πηρε και του πεταξε ενα μπολ του παγοτου που τον βρηκε παλι στο κεφαλι πανω στα ραματα.Επεσε ξερος και φοναξαμε ασθενοφορο και τον πηγαμε στο Παπαγεωργιου. Ολη τη νυχτα τη βγάλαμε στο νοσοκομειο. Βαλτε με οτι βαθμο νομιζεται”.

Αυτά έγραψε ο μαθητής και ο καθηγητής του έβαλε βαθμό ένα ταπεινό πενταράκι!

Εγώ, αν ήμουν καθηγήτριά του, θα του έβαζα 20 για να επιβραβεύσω την πνηριά του, τη φαντασία του, το χιούμορ του, το ταλέντο του να πουλάει παραμύθι και την ικανότητά του να κουλουριάζεται και να ξεκουλουριάζεται σαν το φίδι εκεί που τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις γίνονται βραχνάς.

Είκοσι, λοιπόν, στον πιτσιρικά εδώ και τώρα διότι έχει όλα τα προσόντα για να προκόψει στην άρχουσα κοινωνία των ψευτών, των κλεφτών, των απατεώνων, των τρακαδόρων, των μπαταξίδων, των λαμόγιων, των τοκιστών, των σουλατσαδόρων και του κακού συναπαντήματος.

Αυτό το παιδί δεν αποκλείεται να το δούμε μεθαύριο να “σκίζει” σε τηλεοπτικές κωμικές σειρές και αφού δέσει τον γάϊδαρό του με την τηλεόραση δεν αποκλείεται να τον δούμε και βουλευτή, ακόμα και υπουργό.

Πρωθυπουργό δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα τον δούμε, διότι οι πρωθυπουργοί στον τόπο μας βγαίνουν ή από μεγάλα πολιτικά τζάκια ή από νεολαίες κομμάτων που γεννούν “εθνάρχες”.