Δικαστικοί αγώνες για τα προσφυγόπουλα

        Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ξεκινούν δικαστικές μάχες στην Ευρώπη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφυγόπουλων της Συρίας, που ζουν στη Γηραιά Ήπειρο στο έλεος της μαύρης τύχης τους.
        Το δρόμο των δικαστικών αγώνων ανοίγει μία απόφαση-ορόσημο βρετανικού δικαστηρίου, που υποχρεώνει τις αρμόδιες Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να δεχτούν αιτήσεις για την παροχή ασύλου σε προσφυγόπουλα, τα οποία ζητούν καταφύγιο στη Μεγάλη Βρετανία.
        Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των προσφύγων υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 25 χιλιάδες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Συρίας, που γλίτωσαν από τις πολεμικές συγκρούσεις και τους Τζιχαντιστές, ψάχνουν να βρουν στην Ευρώπη τους αγνοούμενους γονείς τους παλέβοντας με την πείνα, το κρύο, τις αρρώστειες, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα των προσφύγων και την άρνηση των ευρωπαϊκών χωρών να τα διευκολύνουν να συναντήσουν συγγενείς τους (αδέρφια, ξαδέρφια), που ζουν νόμιμα στις συγκεκριμένες χώρες.
        Στην προσπάθειά τους να μπουν λαθραία στις χώρες αυτές πολλά προσφυγόπουλα πεθαίνουν σκαρφαλωμένα σε φορτηγά και τρένα ή κρυμμένα μέσα σε νταλίκες, όπου πεθαίνουν από ασφυξία.
        Με το ευνοϊκό για τα ανήλικα, ορφανά προσφυγόπουλα δεδικασμένο του βρετανικού δικαστηρίου και με το ξεκίνημα της δικαστικής εκστρατείας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους γεννιέται στις ψυχές τους η ελπίδα ότι χαράζει για τα παιδιά αυτά ένα ανθρώπινο αύριο.