Η Ανάσταση

Μισθούς πείνας λοξοκοιτάζει στην κροάτικη «βιτρίνα» η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Τρόικα Ματίας Μος και ετοιμάζονται να μας τους κάνουν δώρο.

Ο κ.Μος, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, τόνισε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη μείωση του κόστους εργασίας», ενώ η κ.Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας, επισήμανε ότι «σε σύγκριση με τον κατώτατο μισθό άλλων ευρωπαικών χωρών, στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος κατά 50% από τον κατώτατο  μισθό της Πορτογαλίας, 17% από τον κατώτατο μισθό της Ισπανίας και πολλαπλάσιος από τον κατώτατο μισθό της Κροατίας…».
Κόφτε και τον δικό μας μισθό, βρε παιδιά.
Κόφτε τον να ξεμπερδεύουμε.
Να μας κάνετε, όμως και ένα δωράκι: Μια συνταγή μαγειρικής για λιμοκτονούντες, γιατί μπορεί να μας τελειώσουν και τα συσσίτια.
Μια συνταγή μαγειρικής σαν κι αυτές που είχε γράψει το 1870 στην Αγγλία ο εξ Αμερικής ορμώμενος κόμης του Ράμφορντ Βενιαμίν Θόμσον εμπνευσμένος από τα «φιλάνθρωπα» αισθήματά του για τους εξαθλιωμένους Άγγλους εργάτες!
Ιδού μία εξαιρετικά επιτυχημένη συνταγή του κόμη:
«Με πέντε λίβρες κριθάρι, πέντε λίβρες καλαμπόκι, τρεις πένες ρέγγες, μία πένα αλάτι, μία πένα ξίδι, δύο πένες πιπέρι και χόρτα ίσαμε να φτάσουμε στο συνολικό κόστος των 20,5 πενών κάνουμε μια σούπα για 64 ανθρώπους»!
Άλλοι «φιλάνθρωποι» Άγγλοι ευγενείς της εποχής εκείνης σύστησαν θερμά τον οδηγό μαγειρικής του Θόμσον στους προισταμένους των «σπιτιών εργασίας», όπου φιλοξενούνταν οι άστεγοι εργάτες, τους οποίους με δριμύτητα μάλωναν, γιατί έτρωγαν φρούτα, έπιναν μπίρα, ρακί και τσάι με ζάχαρη και κάπνιζαν ταμπάκο!
«Στη Σκωτία-τους έλεγαν-πολλές οικογένειες ζουν μήνες ολόκληρους τρώγοντας κουρκούτι από βρώμη και κριθάλευρο και περνούν πολύ άνετα»!
Κόφτε, λοιπόν και τους δικούς μας μισθούς.
Κι όταν μάς τελειώσουν οι ρέγγες, το ξίδι και το κουρκούτι, ρίχνουμε εσάς μέσα στις κατσαρόλες μας και κάνουμε Ανάσταση…
                                                                                  29 Μαρτίου 2012