Η μίζα κυρία καθώς πρέπει

Πρόωρα μ΄έπιασαν φέτος τα καρναβαλίστικα διαόλια μου.

Προτού ακόμα φουντώσει το αποκριάτικο γλέντι (αν φουντώσει με τα χάλια που έχει η ελληνική κοινωνία) με κυρίευσε η επιθυμία να κάνω μια εντυπωσιακή μεταμφίεση, όχι στον εαυτό μου, αλλά σε κάποιον άλλο.

Μέρες τώρα το έφερνα από δω, το έφερνα από κει μέσα στο μυαλό μου και κατέληξα στην απόφαση να μασκαρέψω τη διασημότερη ιερόδουλο της χώρας μας: Τη ΜΙΖΑ!

Εντός των ημερών, λοιπόν, θα πάω νύχτα στο πεζοδρόμιο όπου πουλάει…βίους αγίων, θα τη βουτήξω από τα μαλλιά και σέρνοντάς την θα την πάω στο “εργοτάξιο” της μεταμφίεσης.

Θα της βγάλω τα κακόγουστα casual ρούχα, θα τη ρίξω σε μια μπανιέρα και θα την ξεβαφτίσω και μετά θα τη ντύσω κυρία καθώς πρέπει: Ταγεράκι Σανέλ, μπλούζα μεταξωτή με φιόγκο στο λαιμό, γοβίτσα κλασσική, τσαντούλα δερμάτινη “καπιτονέ” με χρυσή αλυσίδα, καπελλάκι κομψότατο.

Έτσι μεταμφιεσμένη θα τη βγάλω στην πασαρέλα της τιμιότητας στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου! Εκεί, στην ολομέλεια της βουλής, η μίζα σίγουρα θα νομιμοποιηθεί και θα γίνει τίμιο εισόδημα για όλους όσους ασχολούνται με κρατικές προμήθειες. Εισόδημα νομιμότατο, που θα φορολογείται κανονικότατα και θα τσεπώνεται από τον δικαιούχο με δόξες και τιμές!

Τι καλά!

Θα πάνε περίπατο οι μεσάζοντες, οι υπεράκτιες εταιρίες, οι βαλίτσες με το βρώμικο χρήμα, οι εξεταστικές επιτροπές, οι ίντριγκες, οι αγωνίες, οι αυπνίες, οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι ανακριτές, οι προφυλακίσεις, οι δίκες, οι καταδίκες, ο δημόσιος εξευτελισμός.

Νόμιμη η μίζα και υποχρεωτική!

Νόμιμη και υποχρεωτική πηγή πλούτου (μικρού ή μεγάλου) για τους αρμόδιους επί των δημοσίων προμηθειών, αλλά και για το πτωχευμένο κράτος μας, το οποίο θα προεισπράττει τους φόρους από αυτόν που θα καταβάλλει τη μίζα χωρίς φοβο και χωρίς πάθος.

Πως σας φαίνεται η μεταμφίεση της ιεροδούλου;

Αποκριάτικο αστείο ή τοληρή ιδέα με σοβαρή προοπτική;

Για σκεφτείτε το…