Πάνε στο διάολο και οι παραλίες μας;

Έχω μια απορία. Ποιο “λόμπι” της Ευρωπαικής Ένωσης έκανε το κουμάντο του και απαίτησε από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να στείλει στο διάολο και τις παραλίες μας;

Μέρες τώρα οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου βομβαρδίζονται με το μήνυμα οικολογικών οργανώσεων:

“Ξύπνα! Ξεπουλούν τις παραλίες μας”!

Παρόμοιο μήνυμα έχει αρχίσει να διαδίδεται και στο εξωτερικό από διεθνείς οικολογικές οργανώσεις:

“Καταστρέφονται οι παραλίες της Ελλάδας”!

Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από τα “κλικ” των υπογραφών διαμαρτυρίας.

Ποιο “λόμπι” των Βρυξελλών, λοιπόν, βρίσκεται πίσω από το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αρκετοί βουλευτές (ακόμα και κυβερνητικοί) αποκαλούν “τέρας” όχι μόνο διότι απειλεί τους αιγιαλούς μας με τσιμεντοποίηση, αλλά και τον ελληνικό τουρισμό πάει να ποδοπατήσει την ώρα ακριβώς που “σηκώνει κεφάλι”.

Το νομοσχέδιο αυτό:

*Επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη παραλιών από επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις και καταργεί την υποχρέωση της διατήρησης ελεύθερων περιοχών στους αιγιαλούς.

*Νομιμοποιεί αυθαίρετα κτίσματα στις παραλίες και επιτρέπει σε εκείνους που εκμεταλλεύονται εμπορικά αιγιαλούς να χτίζουν λιμανάκια και βοηθητιούς χώρους και να μπαζώνουν τη θάλασσα ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

*Δίνει το δικαίωμα στους κατέχοντες τις παραλίες να εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα των μη πελατών τους αν δεν πληρώνουν αντίτιμο.

Αν τελικά το νομοσχέδιο αυτό ψηφιστεί (όλα τα έχουν δει τα μάτια μας) και γίνει νόμος του κράτους, οι οικολογικές οργανώσεις (και άλλοι φορείς) το ξεκαθαρίζουν ότι θα αγωνιστούν δικαστικά για να τον ανατρέψουν, όπως αγωνίστηκαν και ματαίωσαν την εκτροπή του Αχελώου.

Μέχρι, όμως, να το πετύχουν (αν το πετύχουν), τα παιδιά και τα εγγόνια μας (γιατί εμείς αμφιβάλλω αν θα ζούμε τότε) θα έχουν πρόσβαση στη θάλασσα με εκδρομικά ελικόπτερα ή πληρώνοντας “κερατιάτικα” στους ιδιοκτήτες των παραλιών.

Όσοι δεν θα διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα θα κάνουν “ντους” στο μπαλκόνι τους με το λάστιχο του ποτίσματος.

 

Υ.Γ.Τα πρώτα κακά μηνύματα (προτού ακόμα συζητηθεί το νομοσχέδιο στη βουλή) μάς έρχονται από την Ελαφόνησο. Η μαγευτική και παγκοσμίως γνωστή παραλία του Σίμου έχει αρχίσει να εκπέμπει  SOS κινδύνου.