Χίλια ευχαριστώ!

Κάθε μέρα ταλαιπωρώ τη σκέψη μου με το ερώτημα:
Είναι τόσο σκερβελέδες αυτοί που μας κυβερνούν;
Το βλέπουν και οι ίδιοι ότι η πολιτική που εφαρμόζουν είναι ένα συρματόσκοινο, με το οποίο μας έχουν δέσει- χώρα και λαό – και μας κατεβάζουν στο βαθύ πηγάδι που οδηγεί στα τάρταρα.
Το βλέπουν και συνεχίζουν την ίδια πολιτική!
Είναι, λοιπόν, σκερβελέδες ή μήπως…
Επικεντρώνω την προσοχή μου στο “μήπως” , διότι αδυνατώ να παραδεχτώ ότι οι κυβερνώντες την Ελλάδα είναι ντενεκέδες ξεγάνωτοι.
Κάτι άλλο επιχειρούν με την καθοδήγηση του διευθυντηρίου του παγκόσμιου καπιταλισμού και σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουν πετύχει με το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων και τα τέσσερα εκατομμύρια των φτωχών Ελλήνων.
Είναι φως φανάρι ότι πάνε να εξαθλιώσουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, από τον οποίο ξεκινάει το μεγάλο πείραμα και μετά να εξαθλιώσουν τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης.
Για να κουτρουβαλιαστούν οι μισθοί στα 150 ευρώ και οι συντάξεις στα εκατό, να επαναπατρισθούν οι ευρωπαικές επιχειρήσεις από την Ασία κι εμείς να λέμε “χίλια ευχαριστώ”!

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αυτό που έκανε το Eurogroup στην Κύπρο με την αρπαγή μέρους των τραπεζικών καταθέσεων επιβεβαιώνει τη στερεότητα της σκέψης μου. Το BBC χαρακτήρισε τη σχετική απόφαση “βαρβαρότητα”. Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου τη χαρακτήρισε “προστυχιά των Ευρωπαίων”. Συμφωνώ και με τους δύο χαρακτηρισμούς. Ο καπιταλισμός στις μέρες μας είναι βάρβαρος και πρόστυχος. Και δεν θα εκπλαγώ αν μια νύχτα μού σπάσουν την πόρτα ένοπλοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και με διατάξουν: “Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου”!

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (2): Οι πανίσχυροι της Ευρώπης, οι εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου, οι βάρβαροι, οι πρόστυχοι, οι κανίβαλοι έφαγαν χορταστική χυλόπιτα από τη μικρούλα Κύπρο, την κομμένη στα δυο με το αγκαθωτό σύρμα του Αττίλα 39 ολόκληρα χρόνια! ΧΥΛΟΠΙΤΑ! Μια κουκίδα στον παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη, ένα νησί στην ανατολική άκρη της Μεσογείου λαμποκοπάει! Η ΚΥΠΡΟΣ!

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (3): Και στην Ελλάδα τι κάνουμε; Την απάντηση μάς τη δίνει ο Κωστής Παλαμάς:

“Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι…”.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (4): Δεν θριαμβολογώ που έγινα προφήτης κακών στο βασικό κομμάτι του “σίριαλ” των υστερογράφων μου. Με θλίψη διαπιστώνω ότι ο δρόμος της εξαθλίωσής μας ανοίγει με τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Νομοσχέδιο της τρικομματικής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιμένω ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, προβλέπει τη “διόρθωση” προς τα κάτω των συντάξεων του Δημοσίου που έχουν εκδοθεί “με λανθασμένους υπολογισμούς” των αρμοδίων υπαλλήλων. Οι συντάξεις αυτές θα περικόπτονται. “Διόρθωση” των συντάξεων προς τα πάνω αποκλείεται από το νομοσχέδιο. Όλα τα λεφτά δικά τους…

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (5): Δεν είναι υπερβολή αυτό που έγραψα στο πρώτο υστερόγραφο ότι κάποια νύχτα μπορεί να μου σπάσουν την πόρτα ένοπλοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και να με διατάξουν: “Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου”!

Πριν από μία εβδομάδα ο επίτροπος επί των οικονομικών της Κομισιόν Όλι Ρεν δήλωσε σε φινλανδικό τηλεοπτικό κανάλι ότι με οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης από εδώ και πέρα οποιαδήποτε κυβέρνηση κράτους-μέλους της Ε.Ε. οποιαδήποτε στιγμή θελήσει νομιμοποιείται να αρπάζει από τους καταθέτες όσα λεφτά θέλει!!!

Αν, λοιπόν, πάνε οι ευρωληστές στις τράπεζες και δεν βρουν καταθέσεις δεν θα εισβάλλουν στα σπίτια μας για να αρπάξουν τα λεφτά από τα σεντούκια; Θα καθήσουν με σταυρωμένα χέρια;