Η ισορροπία της γης καταρρέει

Σε έκτακτη διάσκεψη με θέμα το κλίμα του πλανήτη μας κάλεσε ο ΟΗΕ τους ηγέτες των χωρών του κόσμου μας.

Η διάσκεψη θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου και εμείς οι απλοί πολίτες εξυπακούεται ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση τόσο πριν όσο και μετά τη διάσκεψη, διότι οι επιστήμονες ωρύονται ότι η ισορροπία της βιοσφαίρας της γης βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ότι κινδυνεύει άμεσα κάθε μορφή ζωής σ’αυτό τον κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι οι κλιματικές αλλαγές στη γη έχουν ξεπεράσει τα “σημεία καμπής” και ότι η κατάρρευση της ισορροπίας δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, που φέρνουν τη μια καταστροφή στη φύση μετά την άλλη.

Τα ζούμε όλα αυτά στην καθημερινή ζωή μας.

Είναι γνωστό ότι τεράστιες ποσότητες μεθανίου είναι εγκλωβισμένες σε στρώματα πάγων και όταν οι πάγοι λιώνουν το μεθάνιο απελευθερώνεται.

Είναι επίσης γνωστό ότι το μεθάνιο είναι 25φορές χειρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

“Πρέπει να δράσουμε επειγόντως” φωνάζουν οι επιστήμονες.

“Να δράσουμε” απαντάμε καλόπιστα εμείς οι απλοί άνθρωποι.

Και την απαιτούμενη για τη δράση μας τεχνολογία διαθέτουμε και το σχέδιο για να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή της γης.

Λογαριάζουμε, όμως, χωρίς τον “ξενοδόχο” των κολοσσών του πετρελαίου και του άνθρακα, που έχουν υψώσει πολιτικό φράγμα σε οποιαδήποτε καλή δράση.

Αυτό το φράγμα μόνον οι λαοί μπορούν να το γκρεμίσουν.

Η παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μεγαλώνει και ενόψει της κρίσιμης διάσκεψης, που θα γίνει στο Παρίσι το 2015, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία.

Ήδη η Κίνα και οι ΗΠΑ έκαναν το πρώτο βήμα: Ανακοίνωσαν τα νέα σχέδιά τους για την μείωση των ρύπων που παράγουν.

Ίδωμεν…